AL 80 JAAR AANPASSEN AAN DE STEEDS VERANDERENDE MARKT

In 1935 kocht Jan Maas uit Tilburg, die al een zand- en grindhandel had in Tilburg de bouwmaterialen- handel van Toontje Wilborts aan de Mierdseweg in Reusel.  Deze bouwmaterialenhandel had het agentschap van Eternit. Zoon Gérard werd naar Reusel gestuurd om er daar wat van te maken en het bedrijf werd omgedoopt in Fa. Gebr. Maas Bouwmaterialen. De zand- en grindhandel in Tilburg werd uitgebreid met bouwmaterialen en daar werkten de broers Sjaak en Jos.

In 1940 trouwde Gérard en begon het bedrijf te groeien, een groei die na de oorlog volop doorzette. Begin jaren zestig werd een kleine zaagmachine aangeschaft om tegels te kunnen zagen. Dat was eigenlijk de grondlegging van Maas Reusel als zagerij.

Er kwam steeds meer vraag naar maatwerk producten. Na zelf enkele machines gebouwd te hebben werd in 1969 de eerste professionele zaagmachine gekocht, een portaalmachine van de firma Pater. Na een leven hard werken besloten Gérard en zijn broer in 1975 de zaak over te dragen aan hun zonen. In Tilburg twee en in Reusel ook twee namelijk Jan en Thijs. Kort daarna waren er vestigingen in Reusel, Tilburg, Veldhoven en Arendonk. Onder leiding van Jan en Thijs groeide de zaak snel door en verhuisde in 1978 naar het nieuwe industrieterrein aan de Lange Voren.

In 1985 splitste het bedrijf in Reusel, met Jan en Thijs aan het roer, zich af van het bestaande concern en noemde zich voortaan Maas Reusel. Maas Reusel legde zich volledig toe op zaagwerk, natuursteen en Eternit.

Nadat de familie Maas in 1998 het bedrijf al eens had verkocht en daarna teruggekocht werd in 2003 Hans Bullens eigenaar van Maas Reusel. Hij bouwde de natuursteen tak verder uit en specialiseerde zich steeds meer  in de toelevering van exclusief maatwerk in natuursteen aan de top van de internationale jachtbouw. Deze activiteiten vinden inmiddels plaats onder de naam Stone Natural Class.

De platenzagerij van Maas Reusel is verzelfstandigd onder de naam Maas Reusel Zagerij B.V.  Hier worden lastig te zagen en bewerken plaatmaterialen kant en klaar op maat geleverd aan hout- en bouwmaterialen handelsbedrijven, gevelspecialisten en industrie. Met een uitgebreid machinepark worden klanten op maat bediend en ontzorgd. Bij Maas Reusel zijn klanten echt klanten en maken extra’s het verschil. Zo weet Maas Reusel zich al 80 jaar aan te passen aan de steeds veranderende markt en kijkt het met een open vizier naar de toekomst. Waar anderen ophouden, gaat Maas Reusel verder.

Meer informatie over onze producten of diensten? Bel +31 (0) 497 – 64 12 59